1 Haziran 2008 Pazar

Erkeğin ilacı vitalseksüel kadın

Erkeğin ilacı vitalseksüel kadın


Tıp dünyası, her üç erkekten birinde görülen sertleşme güçlüğünün tedavisi için çözüm arayan eşiyle iletişim kuran kadını ‘vitalseksüel’ olarak tanımlıyor.
SİBEL GÜNEŞ

İSTANBUL - Sertleşme güçlüğü olan her 10 erkekten ancak biri hekime başvuruyor. Hekime başvuran erkeklerin de ancak yarısı ilaç tedavisini başarıyla sürdürüyor. Viyana’da açıklanan Modern Kadın ve Cinsellik Araştırması’nın sonucuna göre sertleşme sorunu yaşayan erkeklerin hekime başvurması yine kadından, cinselliği önemseyen, sorunları açıkça konuşabilen ‘vitalseksüel’ kadınların artmasından geçiyor.

Bayer tarafından 14 ülkede yapılan ve Viyana’da düzenlenen 9. Avrupa Cinsel Tıp Derneği Kongresi’nde açıklanan “Cinsellik ve Modern Kadın Araştırması”nın sonuçlarına göre; 40 yaşın üzerindeki her iki kadından biri kendini vitalseksüel kadın olarak tanımlıyor. Kore’de 40 yaş üstü kadınların yüzde 66’sı, Suudi Arabistan’da yüzde 60’ı, Meksika’da yüzde 62’si, Polonya’da yüzde 587i, İspanya’da yüzde 52’si vitalseksüel. Türkiye’deki kadınlarda bu oran ise 14 ülkenin en düşüğü. Türk kadınların yalnızca yüzde 30’u kendini vitalseksüel kadın olarak görüyor. Vitalseksüel kadınlar için yalnızca cinsellik değil, iletişim de büyük önem taşıyor. Kadınlar eşleri ile cinsel yaşamlarını nasıl daha iyileştirebileceklerini tartışmak istiyorlar. Araştırmada kadınlara eşleri ile cinsel yaşamlarını nasıl daha iyileştirebilecekleri sorusu soruldu. Kadınların yüzde 88’i eşleri ile daha fazla iletişimin, yüzde 85’i de kendiliğinden gelişen bir ilişkinin cinsel yaşamları için vazgeçilmez olduğu görüşünü belirttiler.Uluslararası Cinsel Tıp Birliği Başkanı Dr. John Dean, “Araştırmanın sonuçlarına göre tüm yaş gruplarındaki kadınların yüzde 76’sı için cinsellik çok önemli. Bu bilgi yalnızca erkeklerin cinselliğe ilgi duyduğu efsanesini de yıkıyor. Vitalseksüel olarak tanımladığımız kadınlar ise eşlerinin cinsel sorunları olduğunda muhakkak çözüm aramayı tercih ediyor” diyor.
Cinsel sorunu olan her 10 erkeğin biri hekime başvuruyor.
Araştırmaya katılan kadınların yüzde 45’i stresi, yüzde 37’si de sağlık sorunlarını erkeklerdeki sertleşme güçlüğünün nedeni olarak gösteriyor. Oysa uzmanlar çiftlerin 40 yaşından sonra kendilerine özen göstermekten vazgeçtiklerini bunun da cinselliğe olumsuz yansıdığına dikkat çekiyor.Aile Sağlığı ve Araştırma Derneği Başkanı Prof Dr. Halim Hattat şu değerlendirmeyi yapıyor: “Erkek kendi hayatını yaşayıp fiziksel olarak da bakımsız olduğunda kadın da öyle olduğunda cinsel hayatı çok etkiliyor. Çiftlerin ‘bu benim 40 yıllık kadınım, 40 yıllık erkeğim’ diye birbirlerini ihmal etmemesi gerekiyor. Son yıllarda kadınların cinselliğe verdikleri önemi ortaya koyan araştırma sayısı artıyor. Cinsellik ve Modern Kadın Araştırması da bunlardan biri. Araştırma sonucuna göre hetoroseksüel erkek yanında vital seksüel kadın imajı ortaya çıktı. Bu cinselliği çok abartarak kullanan anlamında değil, yanlış anlaşılmamalı. Çiftlere mesaj veriliyor. Eşlerinizle birlikte olun her şeyi eşinizle paylaşın iletişim içinde olun ve cinselliği hayatınınızdan ayırmayın. 3 aydan fazla süren cinsel işlev bozukluklarında muhakkak hekime başvurun.”



UYARI:Bu sayfadaki metin sadece bilgilendirme içindir. Hiçbir zaman kendikendine tanı ve tedavi amacını taşımaz. Herhangibir sağlık probleminiz varsa mutlaka Doktorunuza danışmanız gereklidir.

Hiç yorum yok: